A b head

ÅB stöttar Sjöräddningen

Publicerad 2021-08-13 11:45
Ska rmavbild 2021 09 24 kl. 11.44.31
Rescuerunner 3-76 som tidigare varit hennes benämning har redan genomfört flera skarpa uppdrag, och i förrgår fick den också sitt namn. Den nya enheten överlämnades av Ångfartygs-Befälhavare-Sällskapets ordförande till stationsansvarige Thomas Brzezinski.

Ångfartygs-Befälhavare-Sällskapet (ÅB) är precis som Sjöräddningssällskapet en ideell förening med anor. Grundad 50 år före oss, 1857, var föreningen först en intresseorganisation för den då växande gruppen ångfartygsbefälhavare. Man arbetade även socialt med nödhjälp till behövande. Med åren (och allt färre ångfartyg) har föreningen utvecklats till att bli ett forum för sjöfartsfrågor och ny teknik. Ansvarstagande för omvärlden finns också kvar i verksamheten, genom att ÅB delar ut bidrag till "icke kommersiell verksamhet, i syfte att stödja forskning, sjösäkerhet, undervisning och andra ändamål som är till nytta för svensk sjöfart".

Och det var just ett sådant beslut som ledde till att vi nu har en helt ny Rescuerunner, som redan hunnit göra nytta. Stort tack till Ångfartygs-Befälhavare-Sällskapet och föreningens medlemmar!

Läs mer på SSRS hemsida

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub